O autorze
Stowarzyszenie Klub Mamuśki. „Mamy to aniołowie na praktykach”. Jednak czasem i one potrzebują chwili odpoczynku i wytchnienia. I nawet jeśli tatusiowie dzielnie wspierają nas w macierzyństwie, czasem niezbędny jest ktoś kto ma podobny harmonogram dnia i listę obowiązków, czyli druga mama. Dlatego też powstał Klub Mamuśki – klub O mamach i DLA mam. W ramach Klubu organizowane są cykliczne spotkanie dla samych mam oraz mam i maluszków. Chcemy integrować mamy mieszkające w całej Polsce - oddziały Klubu w różnych miastach pozwalają mamuśkom z danych miast i miejscowości spotykać się, wymieniać poradami, informacjami, a także wspierać w macierzyństwie. Bo bycie mamą to najpiękniejsza przygoda i ogromne wyzwanie dla każdej kobiety. Chcemy pomagać w sprostaniu temu zadaniu i pokazywać, że "mama" - to brzmi dumnie:) www.klubmamuski.pl

Klubowa bajka

Dzień dobry, witamy się z Wami i machamy do Was bukietem niezapominajek. Zaczynamy działać w blogowym świecie, w którym debiutujemy, i co tu dużo mówić – trochę się boimy:)

Zanim wyjaśnimy, kim jesteśmy i co robimy, przeczytajcie naszą klubową bajkę…
Dawno, dawno temu za górami, za lasami w pięknym zamku na 4 piętrze mieszkała mama Ela, która urodziła Królewicza M., a potem niedługo Księżniczkę M. Została więc mamą przez duże, podwójne „M”. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że mama Ela bardzo potrzebowała drugiej mamy, trzeciej, czwartej i kolejnej też. A po co?

A po to, by POROZMAWIAĆ. Po to, aby się poznać i przegadać najważniejsze na świecie sprawy macierzyńskiej codzienności, która ją pochłaniała, pasjonowała i dawała dużo radości, ale też przynosiła sporo wątpliwości. Po długich poszukiwaniach okazało się, że może spotkać inne mamy, ale tylko podczas zajęć z dziećmi. Brakowało spotkań dla samych mam – bez dzieci, aby właśnie o tych dzieciach, ale nie tylko, tak zupełnie na spokojnie porozmawiać.

I tak się zaczęło. Hasło: KLUB. Dla kogo? DLA MAMUSIEK. Jest więc Klub Mamuśki, działający jako Stowarzyszenie. Na początku była mama Ela. Potem dołączyła mama Ania – już na stałe z ogromnym sercem dla Klubu i codzienną klubową pracą. Potem kolejne i kolejne mamy – dziś jest nas na Facebooku już ponad 5 tysięcy. Spotkań we Wrocławiu pozazdrościł nam Dzierżoniów, potem Gliwice, Nysa, Brzeg, Warszawa, Poznań i Łódź. Mamuśkowa machina ruszyła… Jest więc w tej chwili 8 oddziałów Klubu, a wkrótce kolejne…
Dlaczego?

Bo „Mamy to aniołowie na praktykach”. Ale i one czasem potrzebują chwili odpoczynku i wytchnienia. Nawet jeśli tatusiowie dzielnie wspierają je w macierzyństwie, to niezbędny jest ktoś kto ma podobny harmonogram dnia i listę obowiązków, czyli druga mama. Dlatego też powstał Klub Mamuśki – klub O mamach i DLA mam.

Do naszego Klubu zapraszamy wszystkie mamuśki i mamuśki-brzuszki, które chcą poznać inne mamy i wspólnie z nami tworzyć społeczność mam. Chcemy integrować mamy mieszkające w całej Polsce – oddziały Klubu pozwalają mamuśkom z poszczególnych miast i miejscowości spotykać się, wymieniać poradami, informacjami, a także wspierać w macierzyństwie i kobiecości. Bo bycie mamą to najpiękniejsza przygoda i ogromne wyzwanie dla każdej kobiety.

Chcemy pomagać w sprostaniu temu zadaniu i pokazywać, że „mama" - to brzmi dumnie:)
Ten blog to taki nasz prezent na 4 urodziny Stowarzyszenia Klub Mamuśki, które świętujemy właśnie w kwietniu. Chcemy być tu z Wami, pisać o nas, o naszych małych i dużych radościach, o naszych troskach, przedstawić Wam czasem historie naszych mam – wyjątkowe, poruszające. Chcemy też, abyście z nami współtworzyli Klub Mamuśki.

Jeśli choć trochę nas polubiliście, zapraszamy na www.klubmamuski.pl oraz na naszego Facebooka – www.facebook.pl/klubmamuski . Jesteśmy tam codziennie dla Was. A jeśli chcecie z nami współpracować lub działać wolontariacko, otwierając oddział w swoim mieście – piszcie na info@klubmamuski.pl lub na pr@klubmamuski.pl
Więcej szczegółów o spotkaniach w poszczególnych miastach znajdziecie tu.

Pozdrawiamy serdecznie!
Trwa ładowanie komentarzy...